Tolik omylů??

Konec světa je obrovský byznys. Obyvatelé Země se bojí o svůj život, a když jim řeknete o blížící se apokalypse, zaujmete přinejmenším jejich pozornost.

Kolik zklamání podvedených od předvídačů konce? Nespočet. Kolik sebevražd? Nespočet. Kolik destruktivního chování, pro přesvědčení, že svět stejně brzy skončí? Nebo kolik lidí vyšlo ven, opustili všechno co měli a hlásali právě nacházející konec světa? Nespočet. Kolik z nich straší děti a klamou masy, maje z toho prosperující obchod? Kolik lidí bylo falešně obviněno z toho, že jsou antikrist nebo jeho posluhovač, člověk hříchu, nebo dokonce Satan? Nespočet. Kolik válek? Kolik úmrtí? Nespočet. Budeme nuceni vidět OPRAVDU DO KONCE, jak krutá a hrozná doktrína konce opravdu je? Nebo to bude pokračovat bez povšimnutí? Řekl bych, že ne!

Pevně věřím, že Bibli lze chápat v pravém historickém kontextu a čase tak, jak byla slova zaznamenána. Když čteme ′′poslední dny „, prostě chápeme, že se nemluví o dnešku. A když čteme knihu Zjevení, můžeme začít vidět, že skutečně je to velkolepé svědectví o odhalení Ježíše Krista na konci času staré smlouvy. Jinými slovy, Olivetský diskurz v poetické podobě a apokalyptickém židovském jazyce.

Nikdo totiž nemůže zpochybnit, že všichni pisatelé uvedeni v Nové smlouvě očekávali Ježíšův návrat. To prostě zpochybnit nelze. Lze jen povýšeně říct, že se mýlili, tedy přesně řečeno Duch svatý v nich. On je vedl k tomu psát, co psali. Říkali, že oni a ti, kterým psali, zažijí příchod Ježíše Krista. Nevěříte?, podívejte se do svých Biblí (uvádím jen opravdu některé příklady)

Řím. 13,11-12 A ještě něco. Rozumějte, jaká je doba, protože přišel čas probudit se ze spánku. Spása je nám teď blíže, nežli když jsme uvěřili. Noc pokročila a den je blízko

Řím 16,20 Bůh pokoje už brzy rozdrtí satana pod vašima nohama.

1.Kor 1,7 Kristovo svědectví je mezi vámi tak pevně ustaveno, že nemáte nedostatek v žádném daru, zatímco očekáváte zjevení našeho Pána Ježíše Krista

1.Kor 7,29-31 Říkám vám, bratři, už nezbývá moc času. Ať tedy i ženatí jsou jako neženatí ti, kdo oplakávají, jako by neoplakávali, ti, kdo oslavují, jako by neoslavovali, ti, kdo kupují, jako by nevlastnili a ti, kdo se zabývají věcmi tohoto světa, ať to nepřehánějí. Svět, jak ho známe, totiž končí.

1. Kor 10,11 To všechno se jim stalo pro výstrahu a bylo to zapsáno pro poučení nám, kdo jsme se octli na konci věků.

Fil 1,9-10 Modlím se, aby i vaše láska stále víc a více rostla spolu s poznáním a hlubokou vnímavostí, abyste uměli rozeznat, co je správné, abyste byli ryzí a bezúhonní až do Kristova dne

1.Tes 1, 9-10 Všichni totiž sami vyprávějí, jak jsme k vám přišli a jak jste se obrátili od model k Bohu, abyste sloužili Bohu živému a pravému a očekávali z nebe jeho Syna, jehož vzkřísil z mrtvých – Ježíše, našeho Vysvoboditele od nadcházejícího hněvu.

1.Tes 5,4 Vy, bratři, ale nejste ve tmě, aby vás ten den překvapil jako zloděj.

1.Tim 6,14 Zůstaň bez úhony až do příchodu našeho Pána Ježíše Krista

Źd 9,26 – ale ukázal se teď na konci věků

Jakub 5,9 Soudce už stojí ve dveřích!

1.Petr 1,20 Ale teď na konci časů byl zjeven kvůli vám.

1.Petr 4,7 Všemu nadešel konec.

2.Petr 3,11-12 Má-li být všechno takto zničeno, jak svatě a zbožně tedy musíte žít vy, 12kteří dychtivě vyhlížíte příchod Božího dne!

1.Jan 2,18 Drazí, je tu poslední hodina.

1.Jan 2,28 Ano drazí, zůstávejte v něm, abychom očekávali jeho zjevení se smělou důvěrou a nemuseli se stydět, až přijde.

Zj.1,1 Zjevení Ježíše Krista, které mu svěřil Bůh, aby ukázal svým služebníkům, co se musí brzy stát.

Mýlili se všichni tito lidé? Věřili něčemu co se nikdy nestalo? Kdo má odvahu říct, že všichni do jednoho svým čtenářům lhali? Kdyby to říkal, jeden z nich, ale tvrdili to všichni, včetně Ježíše. A jestliže připustíme, že se všichni, ač vedeni Duchem, mýlili, neznamená to pak, že se tedy mohli mýlit i v jiných věcech? Jak si můžeme dovolit tak nabubřele a automaticky zpochybňovat jejich slova. A zvláště pak ti, kteří se Biblí zaštiťují od shora až dolů, není to důvod, k přemýšlení?

Připusťme, že se Duch Boží v nich nemýlil. Co by to znamenalo? Co to znamená? Nenastaly přece jenom ty události, jen jinak než očekáváme? Není to nic, nad čím by stálo za to pouvažovat a poptat se Otce?

Vím, je to poněkud bolestné, protože připustit Pravdu, by znamenalo podstoupit revizi celého našeho konceptu víry a křesťanství.

Doufám, že pravda osvobodí a spravedliví mohou skutečně zářit jako slunce v království svého otce. Existuje naděje, naděje na lepší zítřek, naděje v Krista, kvůli Jeho spravedlnosti, Bůh vyhlásil dobrou vůli člověku a na zemi mír. Je čas to objevit.