Obdarování k blokování

Čím svobodněji zde různí autoři vyjadřují své otázky, pochybnosti, názory i závěry, tím více se množí šikanéři, kteří se snaží kázat a káznit mě i druhé. Nejprve jsem nevěděl, co mám dělat, protože všichni vždy tvrdili a jednali, jakoby byli ochránci pravdy, jakoby měli Bohem udělené oprávnění nás napomínat, káznit a rozhodovat o tom, co můžeme a nesmíme říkat, psát a zveřejňovat.

Snažil jsem se jim vždy vysvětlit své pohnutky a zdůvodňovat proč dělám to, co dělám. Zbytečně. Vždy to končilo stejně. Jen jsem tomu dával příliš mnoho energie a trávil s nimi zbytečně mnoho času, který jsem byl nucen ukrást těm nejbližším. Sikanéři to však neocenili nikdy. Naopak, o to více začali šikanovat, zastrašovat a urážet, aniž by byli schopni svá tvrzení jakkoliv smysluplně zdůvodnit. Změnil jsem to. Tito lidé nemají jakékoliv Boží oprávnění k tomu, aby mě i druhé káznili, a aby rozhodovali o tom, co si máme myslet, a co ze svých myšlenek můžeme zveřejňovat. Mohou si tvrdit co chtějí, mohou tyto stránky zakazovat komu chtějí, ale tady to dělat nebudou.

Ačkoliv je většina duchovních šikanérů přesvědčená, že každý diskusní prostor je jejich polem, kde mohou rozhazovat svá semena i kálet svá lejna a tzv. „hříšníky vyzývat k pokání,“ mýlí se. Toto je mé pole a já budu rozhodovat, co na něm poroste. Toto je má půda a já budu rozhodovat, čím se zde bude hnojit. Ne já se snažím podbízet jim, to oni mají ustavičné nutkání lézt sem.

Takže každé páchnoucí lejno, jsem připraven vyhodit, jakmile tu začne otravovat vzduch, a každý plevel jsem připraven vytrhnout v momentě, kdy zjistím, že chce zadusit to, čemu zde chci dávat prostor růst. Ignoruji hloupost, blokuj povýšenost a nenávist.

Inspirováno z článku nakedpastor

Obdarování k blokování
Obdarování k blokování