Být dobrým rodičem

Být dobrým rodičem nemá nic společného s tím, abyste ze svého dítěte udělali to, co z něj chcete mít. To je jen zneužívání. Bez ohledu na vaše úmysly, bez ohledu na vaše traumata, bez ohledu na vaše zkušenosti.

Rodičovství je o vytváření bezpečí pro naše děti ve světě, který je pro ně není bezpečný. Rodičovství je o tom vybavit děti všemi nástroji, které máme k dispozici, aby mohly být přesně takové, jaké jsou. Rodičovství je o podpoře nejzranitelnějších členů našich komunit.

Dobře vychované děti, které jsou přesně takové, jaké je jejich rodiče chtějí mít, mě vždy znepokojují. Ty divoké, kteří mohou být takové jaké jsou, mě nutí obejmout jejich rodiče a políbit je přímo na ústa 🤣.

Nezapomeňte také, že pro každé dítě, které není v bezpečí u svých rodičů, se můžeme stát bezpečným dospělým, který jim umožní dýchat a léčit malé kousky škod, které jim byly způsobeny. Všichni jsou našimi kolektivními potomky, můžeme být dobrými předky, ať už jsme je zplodili a neseme za ně právní odpovědnost, nebo ne.