Získáváni strachem

V křesťanství se často traduje, že očekávání děsivé budoucnosti legitimně motivuje k získávání tzv. ztracených duší.. Ve skutečnosti si většina nekřesťanů má dobrý důvod myslet, že je to vše jaksi pomýlené a odmítají se přidat k takto vykreslené pozici Boha, ničícího svět.

Jsou poměrně silné ateistické pozice, které ukazují na Ježíše jako falešného proroka, protože se údajně nenaplnilo to, co slíbil v 1.století (Mt.24:34). Ovšem i sama Bible dokazuje, že Ježíš nelhal a ona proroctví se beze zbytku naplnila. Začít přemýšlet a vzít do úvahy, že by se opravdu nemýlil, může mít ohromující a zásadní konsekvence do dnešní doby pro vývoj celého lidského společenství.

Jsou-li však lidé získáváni strachem z budoucnosti, tak to jistě není vhodný motiv pro jakékoliv rozhodnutí. Když křesťané motivují své jednání a prezentují se pod značkou „Poslední doba, či časy“, pohybují se v prostoru, který jim pro tento věk nebyl svěřen. Poslední doba a poslední časy se týkaly hrůz, soudů a rozsudků starého smluvního systému, který zcela odešel po zničení Jeruzalemského chrámu v roce 70 n.l.

Mnozí byli přivedeni do křesťanství prostřednictvím strachu z pekla, soudu nebo vytržení, aby potom museli své duchovní putování, po mnoho let nebo navždy, konfrontovat ze strachem, do kterého se narodili.