Pár slov o pekle

Může jít o obrázek oheňKřesťanské vysvětlení pekla je, že Bůh neposílá lidi do pekla, protože nás Bůh stvořil se svobodnou vůlí, a my můžeme buď přijmout nebo odmítnout jeho milostivý dar spásy. Jinými slovy, podle tohoto vysvětlení se posíláme do pekla pomocí své svobodné vůle od Boha, abychom odmítli Boha.

To jako vážně?

Máte „svobodnou vůli“ nabídku přijmout nebo odmítnout. Volba odmítnout je však volbou pro trest věčného vědomého mučení. Jinými slovy Bůh říká: „Přijměte mou nabídku, NEBO JINAK… “

Nezáleží na tom, jak to prozkoumáte, nelze to přijmout jako racionální, spravedlivé, milující nebo osvobozující.

Není přirozené, aby dítě uvěřilo myšlence, že existuje Bůh, který pošle člověka do věčného vědomého utrpení (Pekla) jako trest za to, že nevěří a nedodržuje předepsané soubory víry nebo praktik. Podle mého názoru je učit tohle dítě psychické zneužívání. Pokud to nebylo dostatečně škodlivé, tak se tomu dítěti dále vysvětluje, že peklo je poctou Boží lásce, která je patologická.

Můj zásadní pohled – , pokud existuje „Bůh“, neexistuje odloučení od Boha. Odloučení od Boha není možné ontologicky, bez ohledu na to, jak moc se náboženství snaží lidi přesvědčit o opaku. Netrvalo by více než deset minut, než zdiskreditovat doktrínu pekla pomocí veršů z Bible samotné. Nevnímám veškeré náboženství jako bezvýznamné nebo bez hodnoty a prospěchu. Ortodoxní křesťanská doktrína pekla je však nejen falešná a neobhajitelná, ale katastrofálně škodí lidem.

Nejste a nemůžete být odděleni od Boha.

Až zemřeš, nepůjdeš do pekla. Žádné není.